Aanmelden voor woningruil

Wil je in aanmerking komen voor woningruil? Vul dan het online Woningruil advertentieformulier in.

Hoe gaat het in zijn werk en wat gebeurt er met jouw aanvraag? 

  1. Kies onderstaand de corporatie waarvan je huurt.
  2. Wanneer je het betreffende formulier digitaal ingevuld hebt en de foto's hebt toegevoegd, wordt het online Woningruil advertentieformulier automatisch verstuurd naar jouw verhurende corporatie. Zij nemen je verzoek vervolgens in behandeling.
  3. Jouw verhurende corporatie controleert of er bijzonderheden zijn bij je woning en of er sprake is van huurschuld. Ook berekenen zij de nieuwe huurprijs ná een eventuele woningruil. 
  4. Als alles in orde is ontvang je hiervan bericht. Ook als de woning niet op de website geplaatst gaat worden, ontvang je bericht van je verhurende corporatie. 
  5. Vervolgens wordt jouw advertentie binnen 2 weken op onze website gezet. Vanaf het moment dat je woning op onze website staat, kun je zien of er advertenties zijn waarbij wedezijdese passendheid is met een andere huurder. Jouw woning staat 6 maanden op onze website. 

Wil je niet meer ruilen of heb je een ruilpartner gevonden?

Wanneer je toch niet meer wilt ruilen of je hebt een ruilpartner gevonden en alles is goedgekeurd door jullie verhurende corporaties, stuur dan een e-mail naar jouw verhurende corporatie of naar info@. Jouw corporatie, of wij, verwijderen dan jouw advertentie. Op die manier ontvang je niet onnodig e-mails en verzoeken van andere woningzoekenden. 

Zo neem je goede foto's

Bij je aanvraag voeg je foto's toe van de woning. Gebruik deze tips om je woning zo goed mogelijk te laten zien: 

  • Foto's maak je met je eigen telefoon of tablet. 
  • Maak een foto van de voorzijde van je woning/appartementencomplex vanaf de straat (gebruik hiervoor géén Google streetview foto's).
  • Maak een foto van je tuin of balkon, indien aanwezig. 
  • Helemaal een goed beeld geven? Maak foto's van de binnenzijde van de woning, bijvoorbeeld van de woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer. 
  • Foto's met personen zichtbaar erop of kamers die niet netjes opgeruimd zijn plaatsen we niet bij de advertentie. 

Start hier met het invullen van jouw online Woningruil advertentieformulier

Van welke corporatie huur jij op dit moment jouw woning?

Area

Woonmeij